vizio_cropped
Tudományos élet

Kutató kereső

Külföldi adatbázisok

EISZ – Cambridge University Press Journals 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Cambridge University Press a világ egyik vezető egyetemének tudományos kiadója. A teljes szövegű multidiszciplináris folyóirat-adatbázis kiemelkedő különösen a bölcsész- és társadalomtudományokban, de a természettudományi és műszaki tudományok is képviseltetik magukat. A csaknem 2 millió teljes szövegű cikk több mint 400 tudományos folyóiratban érhető el. 2023-tól valamennyi előfizető intézmény a Full Collection csomaghoz kap hozzáférést. 

EISZ – De Gruyter eJournals 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A De Gruyter kiadó 350 online folyóirat mellett további 106 open access folyóirat elérhetőségét biztosítja. A multidiszciplináris folyóirat-csomagban 1995-től napjainkig elérhetők teljes szöveggel a tanulmányok. 

EISZ – Academic Search Complete (EBSCO) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Magyar keresőfelület. A multidiszciplináris adatbázisban teljes szöveggel érhetjük el 8800 folyóirat tudományos cikkeit, gyakran a legfrissebb számokat is beleértve. 

EISZ – HeinOnline International Core 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Angol nyelvű jogi dokumentumok kurrens és történeti adatbázisa. A EISZ előfizetés keretében elérhető HeinOnline International Core csomag a következő gyűjteményekhez biztosít hozzáférést: Law Journal Library, World Treaty Library, English Reports Full Reprint (1220-1867), Women and the Law, Case Law, Revised Statutes of Canada, World Constitutions Illustrated, English Reports, Full Reprint, United Nations Law Collection, Foreign and International Law Resources Database és Legal Classics. 

EISZ – JSTOR (Full Access Modell) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A JSTOR teljes szövegű adatbázisban több mint 2800 folyóirat teljes szövege érhető el több más tudományág mellett elsősorban bölcsészet- és társadalomtudományi területen. Az adatbázis archív tartalmakat szolgáltat, a folyóiratok legfrissebb 2–5 évfolyama nem érhető el benne.

EISZ – Legal Source (EBSCO) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az EBSCO jogtudományi adatbázisában több száz szakfolyóirat teljes szövegéhez lehet hozzáférni. 

EISZ – MathSciNet (EBSCO adatbázisa) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az American Mathematical Society matematikai adatbázisában több mint 1800 folyóirat 3,2 millió bibliográfiai tételében lehet keresni. Az EBSCO rész adatbázisaként érhető el! 

EISZ – Oxford University Press Journals – Law Collection 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az OUP a világ egyik vezető egyetemének tudományos kiadója. A teljes szövegű folyóirat-adatbázisában a jogtudományi terület tudományos folyóiratainak 1996 utáni évfolyamai érhetők el. 

EISZ – ProQuest Central 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisban 47 önállóan is használható adatbázisban 12 ezer teljes szövegű kurrens periodikát dolgoz fel, üzleti, orvostudományi, társadalomtudományi, bölcsészettudományi, pedagógiai, természet- és műszaki tudományi és interdiszciplináris területeken. A tudományos folyóiratok mellett szakmai folyóirat, napilapok, műhelytanulmányok, doktori értekezések, videók és más dokumentumok is elérhetők az 1970-es évektől napjainkig. 

EISZ – ProQuest SciTech Premium Collection 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Bibliográfiák és teljes szövegű adatbázisok gyűjteménye természettudományok, mérnöki és anyagtudomány, számítástudomány területén. A teljes szövegű tartalmak több ezer folyóiratot, konferenciaanyagot és más típusú dokumentumokat tartalmaznak, míg tudományterületi bibliográfiák (Metadex, ASFA, Medline, Toxline, Agricola stb.) segítik a keresés pontosítását.  

EISZ – Science Direct (Elsevier) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legelismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. Az adatbázisban közel 2500 lektorált folyóirat érhető el. 

ESIZ – SciVal (Elsevier) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Elsevier tudománymetriai elemző alkalmazása, amely segítséget nyújt a kutatók, kutatócsoportok és intézmények teljesítményének elemzésében, az intézményi erősségek azonosításában, a kutatási témák feltárásában, illetve a nemzetközi együttműködések fejlesztésében. 

EISZ – Scopus (Elsevier) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Elsevier kiadó hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és –intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. 

EISZ – Springer Journals 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Springer Nature kiadó teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa 9 millió tanulmányt tartalmaz 1997-től napjainkig. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. 

EISZ – Ulrichsweb 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Ulrichsweb az egyik legismertebb folyóiratok és sorozatok alapadatait tartalmazó adatbázis. A legfontosabb kiindulási pontot jelenti az időszaki kiadványok adatairól történő tájékoztatás során. Célja, hogy a különböző időszaki kiadványokról egy egységes leírási keretben ismertesse a legjellemzőbb információkat. Nem csak akadémiai és tudományos folyóiratokat tartalmaz, hanem az időszaki kiadványok széles köréből meríti a tartalmat. Kereshetünk magazinok, hírlapok, sorozati kiadványok és tudományos folyóiratok adataiban közösen. Az adatbázisban nyomtatott és elektronikus kiadványokat egyaránt kereshetünk, jelenleg több mint 300.000 időszaki kiadvány leírása között. 

EISZ – USC SOÁ Alapítvány Vizuális Történelmi Archívum 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az USC SOÁ Alapítvány Vizuális Történelmi Archívum több mint 55 ezer videóinterjút tartalmaz, amelyeket népirtások túlélőivel és szemtanúival vettek fel. Az interjúkat 41 nyelven, 62 országban rögzítették. Az adatbázis 1335 magyar nyelvű interjút, valamint további több ezer magyar vonatkozású, magyar tapasztalatokat más nyelven megörökítő interjút tartalmaz a holokauszttal kapcsolatban. A tartalom kiegészül továbbá a ruandai, guatemalai és örmény népirtás és a kínai, nankingi mészárlás emlékeit őrző speciális anyaggal is. 

EISZ – Web of Science Core Collection 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Clarivate Analytics hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és kutatóintézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. 

Journal Citation Reports – Impakt faktor adatok 2010–2012 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. 

WBIS – Életrajzi világ lexikon 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem Könyvtárából. 

Magyar adatbázisok

Arcanum Digitális Tudománytár 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Több száz szakfolyóirat, közlöny, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel a magyar tartalmakat biztosító adatbázisban. Az ADT a 19–20. századi hungarikumok egyik legnagyobb online gyűjteménye, a magyar művelődés-, társadalom- és gazdaságtörténet fontos forrása. A gyűjtemény anyaga nagyrészt 20. századi kiadványokból áll össze, de bőségesen találni 19. századi és ritkábban 21. századi szövegeket is. 

Borsodi Ipari Képarchívum 

EISZ – Akadémiai Kiadó folyóiratcsomag 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A csomag tartalmazza a kiadó gondozásában megjelenő összes kurrens és archív folyóirat elérését teljes szöveggel, beleértve a korábban külön adatbázisba rendezett orvostudományi folyóiratokat is. A teljes szövegű adatbázis a természet- és a társadalomtudományok, valamint az orvostudományok legváltozatosabb területeinek új eredményeit mutatja be. A magyar kutatók kedvelt publikációs fórumának számító lapok kivétel nélkül referáltak, nagy részük impaktfaktorral rendelkezik, néhányuk pedig az adott tudományterület világszinten is legjelentősebb folyóiratává nőtt. 

EISZ – Akadémiai Kiadó MERSZ 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtára több száz magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet tartalmaz teljes szöveggel. A MeRSZ minden eszközön és környezetben reszponzív, egységes megjelenést nyújt. Az Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatása több mint 850, zömmel magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet és jegyzetet, valamint a Magyar Tudomány folyóirat 2017 óta megjelent számait tartalmazza teljes szöveggel. A művek választéka évente 100-200 címmel bővül. A felületen a kiadványok kereshető, egyénileg jegyzetelhető, hivatkozható formában szerepelnek. 

EISZ – Akadémiai Kiadó Szótárszolgáltatás 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Akadémiai Kiadó angol, német, finn, francia, kínai, latin, holland, olasz, orosz, spanyol, svéd, szerb, szlovén nyelvekből kínál általános, köznyelvi szótárakat, továbbá angol és német nyelvű szaknyelvi adatbázisokat. A magyar egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar szinonimaszótár és több más kézikönyv is. A szótárak böngészőből és Microsoft Office bővítményként is használhatók és mobileszközökről is elérhetők. A keresőfelületen egyszerre több szótár szóanyagában lehet keresni. 

EISZ – L’Harmattan Open Access és Archívum 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az 1999-ben alapított L’Harmattan Könyvkiadó az elmúlt 21 évben mintegy 1900 tudományos szakmunkát adott ki, számos egyetemi és kutatóintézeti kiadvány, sorozat jelenik meg gondozása alatt, elsősorban a bölcsészet- és társadalomtudományi szak- és tankönyvek területén. Az elmúlt években évi mintegy 150-170 kötetet tett közzé, jelenleg több mint 150 könyvsorozatot gondoz. A L’Harmattan Digitális Adatbázis utódaként létrejött L’Harmattan Open Access és Archívum platformon a kiadó közel 100, open access módon megjelent könyve és mintegy 1600 előfizetett kiadványa egyaránt hozzáférhető. 

EISZ – Szaktárs – Akadémiai Digitális Archívum 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A gyűjtemény a Magyar Tudományos Akadémia szellemi műhelyében született és az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent tudományos könyveket tartalmazza az 1950–1996 közötti (kisebb számban az 1996 utáni) időszakból. A mintegy fél évszázad 8 ezer kötetének 2,5 millió oldalát felölelő archívum célja, hogy e páratlanul gazdag könyvtermés széles körben kutathatóvá váljék. 

EISZ – Szaktárs – Argumentum Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A kiadó az elmúlt 30 évben mintegy 900 könyvet jelentetett meg az irodalomtörténet, kritikai kiadások, történettudomány, oktatáselmélet, nyelvészet, nyelvtörténet, szociológia, zenetudomány, könyvtörténet, művészetelmélet, színháztörténet, pszichológia, néprajz, régészet és építészet témakörében. Társkiadói közé tartozik az ELTE, az MTA intézményei, múzeumok, az OSZK, könyvtárak, levéltárak, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, archívumok és egyéb tudományos szellemi műhelyek. 

EISZ – Szaktárs – Attraktor Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az adatbázisban a történelemtudományi, filozófiai és társadalomtörténeti kiadványok mellett közép- és koraújkori klasszikus szerzők művei érhetők el. A szolgáltatás az Attraktor Kiadó közel 300 kötetét tartalmazza. 

EISZ – Szaktárs – Balassi Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Kiadó érdeklődése kiterjed a művelődéstörténet, az irodalomtörténet, az irodalomelmélet, a nyelvészet és nyelvtörténet, a történettudomány, régészet, művészettörténet, művészetelmélet, építészet, szociológia, pszichológia, néprajz, könyvtörténet, zenetudomány, színháztörténet, színházelmélet területére. A folyamatosan frissülő adatbázisban közel 1000 önálló mű található meg. 

EISZ – Szaktárs – Gondolat Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A folyamatosan bővülő, több mint 20 tudományterületet felölelő adatbázisban több mint 900 történelem- és társadalomtudományi kiadvány érhető el, ez a Gondolat Kiadó 1990 óta megjelent könyveinek döntő részét lefedi. 

EISZ – Szaktárs – Kalligram Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Kalligram Könyv- és Lapkiadó a magyar irodalom és könyvkiadás egyik legismertebb műhelye. Szerzőik és munkatársaik között megtalálhatók a kortárs magyar, illetve a közép-európai szellemi élet jeles képviselői. A szépirodalom mellett irodalomtörténeti, társadalom- és történettudományi, filozófiai-esztétikai munkák is egyre nagyobb súllyal szerepelnek a kiadó repertoárjában. Kiadványaikkal, kiadói programjukkal kezdettől fogva egységes magyarságban, tágabb értelemben egységes (Közép-)Európában gondolkodnak, közvetítő szerepet vállalva földrészünk népei, országai között. A közel 1000 könyvet tartalmazó adatbázis folyamatosan bővül a legújabb kiadványokkal. 

EISZ – Szaktárs – Kortárs Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az 1993-ban megalapított könyvkiadó napjaink élő (kortárs) irodalmának kiadására, a legfrissebb és talán legfontosabb szellemi folyamatainak ápolására vállalkozott. Az adatbázisban számos, Magyarországon irányadó sorozat (Magyar Remekírók, Kortárs Vers, Esszé, Próza), több mint 190 kötet magyar irodalomtörténeti és –elméleti kiadvány érhető el. 

EISZ – Szaktárs – Kriterion Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az 1969-ben életre hívott kiadó feladata a Romániában élő nemzetiségek kultúrájának ápolása, így portfóliójának jelentős részét teszik ki a tudományos és szépirodalmi fordítások román, szerb, ukrán, orosz, török szerzőktől. A kiadó az erdélyi magyar írók, költők megjelentetése mellett a tudományos élet legfőbb közvetítőjévé is vált. Az adatbázis 2022 folyamán jelentős mennyiségben, több mint 1000 kötettel bővült a legújabb és a régebbi kiadványokkal egyaránt, jelenleg több mint 2100 kötetet tartalmaz. 

EISZ – Szaktárs – Kronosz Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Kronosz Kiadó 2012 tavaszán alakult. Fő profilja a társadalomtudományi szakkönyvek, azon belül is elsősorban a történelmi és a Pécs, illetve Baranya megye helytörténetét feldolgozó kiadványok, de irodalomtörténeti és művészeti könyvek is szerepelnek kínálatában. Az adatbázis a kiadó teljes könyvállományát tartalmazza, amely folyamatosan frissül az újonnan megjelenő könyvekkel. 

EISZ – Szaktárs – Magyar Napló Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Magyar Napló Kiadó a Magyar Írószövetség mellett működő szépirodalmi műhely. A rangos és ismert írók, költők, műfordítók, irodalomtörténészek munkái mellett jelentős számban ad ki irodalomtudománnyal, történelemmel, szociográfiával, néprajzzal, vallással foglalkozó köteteket, valamint művészeti albumokat is. Az adatbázis több mint 330 kötetet tartalmaz. 

EISZ – Szaktárs – Mentor Könyvek Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az egyik legnagyobb erdélyi kiadó kínálatában 670 művészeti, néprajzi, történelmi és szépirodalmi kötet érhető el, melyek folyamatosan bővülnek az újonnan megjelenő kiadványokkal. 

EISZ – Szaktárs – MMA Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A kiadó célja a Magyar Művészeti Akadémia és intézményei gondozásában megjelenő könyvek (művészeti könyvek, albumok, katalógusok, konferenciafüzetek, életmű-feldolgozások), CD-k, DVD-k, és a Magyar Művészet periodikum kiadása, továbbá az MMA által megrendelt életmű-dokumentációk készítése, portréfilmgyártás, videó szolgáltatás, valamint a fotó- és videó-archívum gondozása. 

EISZ – Szaktárs – Múlt és Jövő Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A kiadó a zsidó kultúra vonatkozásában színes, s némely elemében megkerülhetetlen műveket és szerzőket képvisel. Fő profilja a történelem, a szépirodalom és a zsidó tudományok (Jewish Studies), de a szorosan vett zsidó tárgyú témákon túl érdeklődik a tolerancia, a multikulturalizmus és a nonfiction irodalom iránt is. A kiadó a világ friss judaisztikai műveiből, a legkülönfélébb nyelveken született zsidó irodalmat magyar fordításokban adja közre. 

EISZ – Szaktárs – Nap Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Nap Kiadó az elmúlt közel három évtized alatt művelődéstörténeti, irodalmi, nyelvészeti, történelmi, néprajzi és közművelődési értékeket hordozó művek megjelentetését tekintette fő hivatásának. Állandó sorozatai által átfogott legfőbb témakörök a történetírás, nyelvészet-nyelvtörténet, a néprajz, kortárs magyar színjátszás és komolyzene, valamint az irodalomtörténet és kortárs irodalom (In memoriam, Emlékezet, Reprint, Álarcok, Magyar esszék). A kiadói adatbázis közel az összes eddig megjelent, több mint 400 könyv digitális, kereshető változatát tartalmazza. 

EISZ – Szaktárs – Napvilág Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az adatbázisban több mint 420 kötet található a legújabb kori történettudomány, valamint a szélesen értelmezett társadalomtudomány köréből. A kiadványok között megtalálható politikus-életrajzok, forráskiadványok, nagymonográfiák és kézikönyvek széles spektrumon nyújtanak korszerű ismereteket. 

EISZ – Szaktárs – Osiris Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Osiris Kiadó 1994 óta meghatározó szerepet tölt be a hazai humán- és társadalomtudományi, felsőoktatási és szépirodalmi könyvkiadásban, és egyben szellemi műhelyként is működik. Az adatbázis több mint 1800 kötetet tartalmaz 20 tudományterületi kategóriába rendezve. 

EISZ – Szaktárs – SzakKönyvTár / Tinta Könyvkiadó 

Hozzáférhető a MIskolci Egyetem gépeiről. A Tinta Könyvkiadó utóbbi több mint húsz évben megjelent szakkönyvtermését tartalmazó adatbázis. Társadalomtudományi, főként nyelvészeti, kommunikációtudományi szakkönyvek gyűjteménye. A szakkönyvek szerzői a Magyar Tudományos Akadémia intézeteinek munkatársai, az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és más egyetemek, főiskolák oktatói-kutatói. 

EISZ – Szaktárs – Szaktudás Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Szaktudás Kiadó Ház megalakulása óta több mint 600 – nagyrészt agrártudományi – könyvet jelentetett meg. A komolyabb, magasabb szakmai igényű olvasóinknak írt szakkönyveket nemcsak az agrár-felsőoktatásban használják, hanem mérnökök, szakemberek, nagytermelők, profi gazdálkodók könyvtárait is gazdagítják. 

EISZ – Szaktárs – Szent István Társulat 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Szent István Társulat Kiadói tevékenysége – a hittudomány, mint fő profil mellett – kiterjed a bölcselet, természettudományok, történelem és segédtudományai, jog- és államtudományok, szociológia és pszichológia, neveléstudomány, művelődés- és irodalomtörténet, művészettörténet és néprajz területére. Az adatbázis a Szent István Társulat és történelmi intézményei: a Jó és Olcsó Könyvkiadó Társulat, a Tudományos és Irodalmi Osztály, a Szent István Akadémia, az Élet, a Christianus Kiadó, a Stephaneum Nyomda 1847-től napjainkig terjedő kiadványainak teljességre törekvő digitális tárhelye. Az adatbázis a régebbi és a legújabb kori kiadványokkal folyamatosan bővül, jelenleg több mint 3300 címet tartalmaz.

EISZ – Szaktárs – Tarsoly Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Tarsoly Kiadó Budapesten, 2000-ben alakult a Révai Új Lexikona szerkesztőségéből. A 20. századi magyarságot bemutató 19 kötetes lexikon és az 5 kötetes Magyarország a XX. században című enciklopédia megjelentetése után a kiadó továbbra is elkötelezett a magyarság sorskérdései iránt, ezért elsősorban a 20–21. századi magyarság életére vonatkozó történelmi és annak segédtudományai (családkutatás, genealógia, heraldika), helytörténeti, közgazdasági könyveket jelentet meg, de értékesek az egyháztörténeti, építészeti, pszichológiai tárgyú könyvei is. 

EISZ – Szaktárs – TIT Gondolat Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Gondolat Kiadót 1957-ben alapították, profilja kiterjedt a természet-, a társadalomtudományok és a művészetek teljes területére. A kiadó nagy hangsúlyt fektetett a nemzetközi szakirodalom legfontosabb műveinek magyar kiadására, beleértve a nyugati szerzők, kutatók műveit is. A több mint 2800 kötetet tartalmazó adatbázis a kiadó gondozásában 1957-1995 között megjelent köteteket tartalmazza, köztük számtalan olyan alapművet, amely a mai napig meghatározó forrásnak számít a maga területén. 

EISZ – Szaktárs – Vince Kiadó 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A kiadó művészeti monográfiákat, albumokat, társadalom- és természettudományi műveket, felsőfokú pedagógiai, pszichológiai, jogi köteteket, családi, utazási- és gasztronómiai könyveket, életviteli munkákat, referenciakiadványokat publikál. A kiváló szakemberek által írt könyvek nem csupán a korábbi ismeretek teljes összefoglalását, hanem a legfrissebb kutatási eredményeket, feltevéseket is tartalmazzák.  

EISZ – SzóTudásTár (Tinta Könyvkiadó) 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Tinta Könyvkiadó szótárait tartalmazó adatbázis. A SzóTudásTár a legnagyobb egynyelvű, magyar szótári adatbázis; a Tinta Könyvkiadó két évtizedes lexikográfiai és informatikai munkájának eredménye. A SzóTudásTár a következő nyelvi, lexikográfiai területekről tartalmaz tudnivalókat egy-egy szóról: értelmezés; szinonima; etimológia; ellentét; kiejtés; összetett szavak; helyesírás; gyakoriság; rövidítés; idegen szavak jelentése, eredete; régi szavak jelentése; szólások, közmondások. 

EISZ – Typotex – Interkönyv 

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az adatbázisban az 1989 óta működő Typotex Kiadó csaknem 800, többnyire magyar nyelvű kiadványa érhető el: felsőoktatási tankönyvek, jegyzetek és szakkönyvek a természet- és társadalomtudományok köréből. Az adatbázis lehetőséget nyújt a keresésre a teljes szövegben, könyvjelzők elhelyezésére és a művek 25 százalékának nyomtatására, illetve mentésére. 

E-kutatás 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának oltalom kutatási adatbázisa. 

HUMANUS – Humántudományi tanulmányok és cikkek adatbázisa 

Magyar Orvosi Bibliográfia 

Magyar Társadalomtudományok Digitális Archívuma (MTDA) 

Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) 

MATARKA 

MEK – Magyar Elektronikus Könyvtár 

NAVA – Nemzeti Audiovizuális Archívum 

Hozzáférhető az olvasótermi dedikált gépről. Bejelentkezéshez kérje a könyvtáros segítségét!  

Online Szabványkönyvtár 

Hozzáférhető az olvasótermi dedikált gépről. Bejelentkezéshez kérje a könyvtáros segítségét! 

Opten Cégtár 

Hozzáférhető az olvasótermi dedikált gépről. Bejelentkezéshez kérje a könyvtáros segítségét! 

PAD – Pedagógiai Adatbázis 

PubMob 

A magyar orvosi/egészségügyi folyóiratok lapszámaiban megjelenő közlemények adatainak szabadon kereshető gyűjteménye. 

Videotorium – Tudomány egyenes adásban

Wolters Kluwer Jogtár 

Hozzáférhető az olvasótermi dedikált gépről. Bejelentkezéshez kérje a könyvtáros segítségét!

Tudományos hírek

Összes hír
Összes hír