Bérelhető sportpályáink

Körcsarnok

A hétköznapokon többnyire testnevelési óráknak, szabadidős sportolásnak és a MEAFC szakosztályi edzéseinek helyet biztosító csarnok már számos nagyszabású és országos jelentőségű sportversenynek, valamint koncertnek, kiállításnak, vásárnak adott otthont. Az elmúlt években került sor az 1983-ban épült Körcsarnok (közismert nevén UFO) akadálymentesítésére, az öltözői vizesblokkok felújítására és a tetőszigetelés korszerűsítésére, 2010 nyarán pedig a teljes küzdőtér újult meg. A küzdőtér felújításának leglényegesebb momentuma volt, hogy a parketta burkolatot a számos sportágban a legmagasabb minőségi szintet képviselő Gerflor cég borítása (Taraflex burkolat, Haro aljzat) váltotta fel. Ezzel párhuzamosan új védőburkolattal is gazdagodott a Sportközpont, mely lehetővé teszi a nem sportjellegű rendezvények megtartását is. A 2011 augusztusában megrendezett U18-as női kosárlabda EB kapcsán pedig egy, több sportág nemzetközi tanúsítványával rendelkező eredményjelző készülék került felszerelésre. 2017-ben az épület külső-belső rekonstrukciós és energetikai korszerűsítésen esett át, így az épület esztétikusabb, modernebb külsővel üzemelhet. A megvalósult beruházásoknak köszönhetően elmondhatjuk, a csarnok nemhogy felzárkózott az országos átlaghoz, de messze ki is emelkedik onnan.

Az 1.140 m2alapterületű küzdőtér multifunkcionális, kosárlabda, labdarúgás, kézilabda, röplabda, tollaslabda, tenisz, asztalitenisz stb. sportágak igényeit egyaránt ki tudja szolgálni. Az oldalt felszerelt palánkoknak köszönhetően a szabvány kosárlabda pálya mellett keresztben egyszerre akár 3 kisebb pálya is kialakítható.

A Körcsarnok emeletén található egy 380 m2 alapterületű gyakorló terem is, melyet aerobic órák megtartására, különböző küzdősportok gyakorlására és kisebb asztalitenisz versenyekre használunk. A gyakorlóterem a csarnok küzdőtértől függetlenül, külön is bérelhető.

A Körcsarnok infrastruktúráját képezi az épületben még többek között 6 db zárható, zuhanyzós öltöző (férfi oldalt 4, női oldalt 2), az épület mellett kialakított 2-2 zuhanyzós külső női és férfi öltöző, egy 550 fő befogadóképességű lelátó, valamint egy technikai értekezletre, sakkversenyre, fogadásra stb. alkalmas tárgyaló helység.

E/4 Tornaterem

Az E/4 kollégium oldalszárnyában két terem található. A hagyományos értelemben vett tornaterem 2018-ban esett át egy felújításon. A 480 m2 alapterületű, műanyag sportpadlóval borított terem elsődlegesen asztalitenisz, tollaslabda röplabda és különböző küzdősportok foglalkozásainak, versenyeinek a színhelye. A másik, 2023-ban felújított úgynevezett tükrös terem lehetőséget biztosít oktatási keretek között működő és szabadidős jellegű sportfoglalkozások minőségi működtetésére. 

Egyetemi Műfüves Futball Aréna

A Miskolci Egyetem Sportközpont területén található sportaréna 2 db palánkkal körbevett, labdafogó hálóval felszerelt, 20m x 40m játékterületű műfüves pályával, kiszolgáló épülettel, 4 db zuhanyzós, zárható szekrényes öltözővel, sportbüfével, kemencével, egy 72m2-es fedett (oldalt nyitott) és egy 150m2-es nyitott terasszal rendelkezik. A sportbüfének és a hozzá tartozó, részben nyitott, részben fedett terasznak köszönhetően egyszerre akár 300 tud leülni (igény esetén ez tovább bővíthető), kulturált körülmények között megpihenni, felfrissülni vagy a csapattársaknak szurkolni.

Teniszcentrum

Intézményünk teniszcentrumában 2023-ig 14 db jó minőségű, folyamatosan kezelt salakos teniszpálya állt rendelkezésre a hozzá tartozó, öltözővel ellátott klubházzal. A pályákat napközben főleg hallgatók használják testnevelés óra keretében, délutánonként és hétvégenként pedig a városi bérlések a jellemzőek. A teniszversenyek mellett több ízben volt már példa lábtenisz verseny megtartására is.

2024-ben sportberuházások és infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően az egyetemi és miskolci tenisz élet egy 4 pályás keményborítású fedett tenisz csarnokkal, 4 kültéri keményborítású pályával és teljesen felújított, korszerűsített klubházzal gyarapodott. A lakossági igényeknek megfelelően 4 db salakos pálya továbbra is elérhető a keményborítást nem preferáló sportolók részére. A fejlesztés 2 db squash pálya kialakítását is lehetővé tette a tenisz csarnokban. A Tenisz Centrum pályái továbbra is elérhetőek minden érdeklődő számára.

Strandröplabda Centrum

2024-ben sportberuházások és infrastrukturális fejlesztések keretein belül létrehozott Strandröplabda Centrum várja a sportolni vágyókat a Sportközpont területén! A centrumban 4 db strandröplabda vagy 2 db strandkézilabda, vagy 2 db strandfoci pálya alakítható ki. A Strandröplabda Centrum alkalmas helyszín magas színvonalú bajnokságok, táborok lebonyolítására.

Bene Szilárd
Bérléssel kapcsolatos információk
E/4 tornaterem
E/4 tornaterem
E/4 tornaterem
E/4 tornaterem
Körcsarnok
Körcsarnok
Körcsarnok
Körcsarnok
Körcsarnok
Körcsarnok
Rekortán sportpálya
Rekortán sportpálya

Vállalati és innovációs hírek

Összes hír
Összes hír