Hírek

1 perc ME: Tanévnyitó, sportévnyitó – Gólyák, külföldről – Kezdünk

2023. szeptember 19.

Sportszelet ízű tortával vágtak bele a tanévbe a Miskolci Egyetemen a 2024-es Európai Egyetemi Játékokra készülve. – Hagyományosan gólyatáborba és orientációs napra várta az egyetem a nemzetközi hallgatókat, hogy megismerkedjenek az intézménnyel, a hallgatói szolgáltatásokkal, a campussal és egymással. – Minden évben széles skálán és több tudományterületen kínál érettségire előkészítő kurzusokat a Miskolci Egyetem a középiskolás diákok számára

Sportelismerések – sportáguk mellett az egyetemet is képviselték

2023. szeptember 19.

Kimagasló sporteredmények születtek az elmúlt tanévben is a Miskolci Egyetemen. Ezeket ismerték el azokkal a díjakkal, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át sportolóknak, edzőiknek és a hazai sporteseményeket támogató önkénteseknek.

„Életem legjobb döntése a Miskolci Egyetem”

2023. szeptember 18.

Idén több mint 240 nemzetközi hallgató kezdi meg tanulmányait a Miskolci Egyetemen angol nyelven. „Freshmen’s Camp” és „Orientation Day” – ezek a rendezvények nekik szóltak idén is.

Középpontban a klíma

2023. szeptember 18.

„A város erőforrásai az egyetemek, a polgárok, a civil szervezetek, a cégek, és az önkormányzat. Ez az első látogatásom, szeretnék többet megtudni Miskolcról és támogatást adni ezen az úton, a klíma trendek tekintetében” – nyilatkozta Jakob Stolt, az Európai Unió által megbízott NetZeroCities képviselője Miskolcon.

Felvételt hirdet a Csizmadia Imre Szakkollégium

2023. szeptember 18.

Amit kínálnak: publikációs tevékenység segítése; tudományos környezet és közösség; gazdasági közéleti, tudományos vitaestek; szakmai programok… Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 29.

Miskolci Egyetemi Sportnap az Európai Egyetemi Játékok jegyében

2023. szeptember 13.

A XXIII. Miskolci Egyetemi Sportnapot 2023. szeptember 20-án rendezik meg, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján, amikor egész Európában, több száz egyetemen, több ezer hallgató mozdul meg. A hagyományos sportági és kari vetélkedő mellett az idei rendezvény a jövő évben Miskolc és Debrecen közreműködésével megvalósuló Európai Egyetemi Játékokról is szól.

A karbonmentes gazdaság kialakításához igyekeznek hozzájárulni

2023. szeptember 13.

Gázösszetétel-elemző berendezések fejlesztése is része volt annak az együttműködésnek, amelyet a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, valamint az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar 2022-ben kezdett az FGSZ Fölgázszállító Zrt-vel. Az eredményeket továbbképzés keretein belül osztották meg a szakemberekkel.

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra érdemes kiemelkedő eredmények

2023. szeptember 12.

A Miskolci Egyetem 30 hallgatója nyert el Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat a 2023/2024. tanévben.

1 perc ME: Intro Nap – Médiatudatosság – Taní-tani

2023. szeptember 12.

Először rendezett az elsőéveseknek az egyetemista életet átfogóan bemutató tájékoztató napot a Miskolci Egyetem. – A médiatudatosság eddig megszokott formái már nem elégségesek a digitális jövő alakításában, világítottak rá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Miskolci Egyetem és a CineFest Nemzetközi Filmfesztivál szervezte konferencián. – Élménynappal nyílt meg a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására életre hívott Tanítsunk Magyarországért! program tizedik féléve.

Polgáraivá fogadta elsőéveseit a Miskolci Egyetem

2023. szeptember 11.

Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen fogadta teljes jogú polgáraival elsőéves hallgatóit a Miskolci Egyetem szeptember 11-én. Az eseményen Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter az állam és a felsőoktatás partnerségéről, az egyetemek tudományos és intézményvezetői szabadságáról, valamint az értelmiség felelősségéről is beszélt.