Hírek

Mesterséges intelligencia és digitalizáció – új utak a logisztikában

Közép-európai kitekintésű, nemzetközi logisztikai konferenciát szervezett Lillafüreden a Miskolci Egyetem és a Gépipari Tudományos Egyesület.

  • Egyetem
  • GÉIK
  • Oktatás
  • Partnerek
  • Tudomány
2024. április 24.

Közép-európai Logisztikai Konferenciát (Central European Conference on Logistics 2024) rendezett a Gépipari Tudományos Egyesület Logisztikai Szakosztálya és a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete 2024. április 22-24. között Lillafüreden.

A szakmai találkozón több mint 50 előadás hangzott el, amelyek között olyan innovatív témák is szerepeltek, mint a mesterséges intelligencia, illetve a különböző digitalizációs megoldások alkalmazása a logisztikai területen.

Az idei konferencia fő támogatója az Európa legnagyobb és legmodernebb intermodális terminálját működtető East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. volt, amely az eseményen kiemelkedő jelentőségű stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel. A vállalat és a felsőoktatási intézmény jelen és jövőbeli szakmai kapcsolata példaértékű, elősegíti a logisztikai szakemberek magas szintű képzését és hozzájárul a logisztikai szektor fejlődéséhez Magyarországon.

A Közép-európai Logisztikai Konferencián számos jubileumi eseményt is ünnepelhettek: a logisztika oktatása és kutatása 40 évvel ezelőtti elindítását a Miskolci Egyetemen; a Miskolci Egyetem és a Magdeburgi Otto von Guericke Egyetem közötti 60 éve, valamint a Grazi Műszaki Egyetem Logisztikai Mérnöki Intézete és a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete között fennálló 10 éves szakmai kapcsolatot. A konferencia keretében gálavacsorát rendeztek a Gépészmérnöki és Informatikai Kar korábbi dékánja és intézetigazgatója, Prof. Dr. Illés Béla 70. születésnapja alkalmából.

24-04-22_logisztikai konferencia

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír