Hírek

Újabb duális jellegű képzés indul a Miskolci Egyetemen – ezúttal a Bosch a partner (Videó)

2014. szeptember 23.

2014. szeptember 22-én még szorosabbra fűzte az együttműködést a Miskolci Egyetem a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-vel: a Gazdaságtudományi Kar logisztikai menedzsment MSc-szakán a két partner kooperációjában lean menedzsment specializáció indul. Az erről szóló együttműködési megállapodást a Bosch részéről Uwe Mang gazdasági igazgató és dr. Max Nitzsche ügyvezető igazgató, az egyetem részéről prof. dr. Torma András rektor és prof. dr. Kocziszky György egyetemi tanár írta alá.

Az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékének részévé választották a "Selmeci diákhagyományokat"

2014. szeptember 22.

A szellemi kulturális örökség részévé választották a "Selmeci diákhagyományokat". Az új örökség-elem az idén kerül fel az UNESCO szellemi kulturális örökség magyar listájára (http://www.szellemiorokseg.hu/). Immár hagyomány, hogy a Kulturális Örökség Napjai megnyitóján hirdetik ki a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére újonnan felkerülő örökségeket. Az elismerést az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán képviseletében Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és L. Simon László parlamenti államtitkár adta át 2014. szeptember 19-én egyetemünk rektora részére.

Az izraeli nagykövet látogatása a Miskolci Egyetemen

2014. szeptember 19.

2014. szeptember 16-án egyetemünk vendége volt Ilan Mor, Izrael Állam Magyarországra akkreditált nagykövete. A látogatással őexcellenciája célja a miskolci egyetem új rektorának megismerése volt, a megbeszélésen szó esett többek között a Miskolci Egyetem és Izrael Állam, ill. az ottani egyetemek közötti jövőbeli együttműködésről.

Személyes kompetenciát fejlesztő tréning

2014. szeptember 17.

Külföldi tanulmányútra készülsz? Szeretnéd könnyebbé tenni a külföldi környezetbe történő beilleszkedést? Szeretnéd jobban megismerni magad? Szeretnél magabiztos lenni, és megtanulni, hogyan kezelheted sikeresen a konfliktusokat? És mindezt ingyen? Most megteheted a Tempus Közalapítvány által szervezett Személyes kompetenciát fejlesztő tréning keretében, ahol szakképzet trénerek segítségével, játszva tanulhatod meg mindezt.

Megérkeztek a gólyák

2014. szeptember 16.

2014. augusztus 24-én megérkeztek egyetemünkre az idén felvett elsős hallgatók, és megkezdődött a számukra meghirdetett Gólyatábor. A csütörtökig tartó rendezvénysorozat megnyitóján készült videófelvétel alább tekinthető meg. (Videó)

Tűz, Vas, Élmény! – Ismét Fazola Fesztivál

2014. szeptember 12.

2014. szeptember 20-án ismét számos érdekességet, izgalmat, látványt, élményt kínál a Fazola-kohó környéke: immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Fazola Fesztivált.

Köztársasági Ösztöndíjasok 2014/2015. tanév

2014. szeptember 12.

Köztársasági Ösztöndíjasok 2014/2015. tanév (Videó).

A Miskolci Egyetem megnyitotta 280. tanévét

2014. szeptember 10.

2014. szeptember 5-én tanévnyitó nyilvános ünnepi szenátusülésen nyitotta meg a selmeci örökséget őrző Miskolci Egyetem a 280. tanévét. 280 éve ugyanis, hogy a jogelőd selmecbányai Akadémián, a világ első felsőfokú műszaki intézményében megkezdődött a tanítás, és 65 éve annak, hogy Miskolc városában Nehézipari Műszaki Egyetem néven megnyitotta kapuit az intézmény.

Újabb járműipari céggel kötött együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem (VIDEÓ)

2014. szeptember 10.

Többek között az Audi, a BMW, az Opel és a Renault autógyáraknak szállítja termékeit a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., amely 2014. szeptember 5-én a 2014/15-ös tanév tanévnyitó ünnepsége előtt írt alá együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetemmel.

Hallgatói Információs Zsebkönyv

2014. szeptember 10.

Megjelent a 2014/2015-ös tanév Hallgatói Információs Zsebkönyve, a Miskolci Egyetem tanévenként megjelenő ingyenes információs kiadványa, melyet ezúton szeretnénk figyelmedbe ajánlani.