E5 kollégium
ME

Kollégiumi fejlesztések

A kollégiumok felújítására feltétlenül szükség van a 21. századi, nemzetközi színvonal elérése érdekében, ami vonzóbbá teszi magyar és külföldi hallgatók számára az egyetemet.

  • ME
  • Kollégiumi fejlesztések

Kollégiumok felújítása és átalakítása (1. részprojekt, 5 kollégiumi épület, kb. 28.000 m²): 2 ágyas, mini konyhás és vizesblokkal rendelkező apartmanok kialakítása, az épületekre egy szint ráépítéssel a férőhely kapacitás megtartása érdekében.

A kollégiumok felújítására feltétlenül szükség van a 21. századi, nemzetközi színvonal elérése érdekében, ami vonzóbbá teszi magyar és külföldi hallgatók számára az egyetemet. Az Egyetemvárosban található kollégiumok jelentős része folyosói vizesblokkal ellátott szobákkal rendelkezik. Ezek felújítása és a férőhelyek átalakítása saját fürdőszobás – többnyire 2×2 ágyas – apartmanokra, az Európai Egyetemi Játékok rendezési követelményei miatt is szükséges fejlesztés. A két egyetemnek (Miskolc és Debrecen) 6000 sportolót és kísérőit kell elhelyezni és számukra magas színvonalú szolgáltatást nyújtani (szállás, edzés, étkezés, szabadidős tevékenység biztosítása

Az infrastrukturális fejlesztések első lépcsőfokaként az E/1-es kollégium újult meg.

A sportfejlesztési programhoz kapcsolódva indult el 2023 szeptemberében az 1950-es években épült kollégiumok közül az E/5 és E/6-os teljeskörű felújítása, amely lehetővé teszi a sporteseményre érkező sportolók, majd 2024 szeptemberétől az egyetemre érkező hallgatók színvonalas elhelyezését.

Az ötszintes, 98 szobás E/5 épület, valamint a hatszintes, 122 szobás E/6 épület átalakításának során sor került többek között a külső-belső nyílászárók és a burkolatok cseréjére, saját fürdőszobával és konyhával rendelkező kétágyas lakóegységek kialakítására.

A kollégiumi felújítások következő szakaszában az E/-3-as és E/4-es épületeket rekonstruálják kívül, belül.

Emellett pedig a fejlesztés további része az egyetemi polgárokat is kiszolgáló étterem épületének és környezetének az átalakítása, amely az Európai Egyetemi Játékok zárását követően indul el.

Majd az E/2-es kollégium felújítása következik.

EUG2024 Logo_color_vertical

Hírek

Összes hír
Összes hír