Hírek

Megkezdődött a rektori pályázatok véleményezésének folyamata

2020. május 7.

2020. május 7-én délelőtt az FDSZ Miskolci Egyetemi Szervezet Küldöttértekezlete, délután pedig a Professzorok Tanácsa előtt mutatkozott be a két rektori pályázatot benyújtó jelölt, Prof. Dr. Horváth Zita, a Történettudományi Intézet egyetemi tanára és Prof. Dr. Piskóti István, a Marketing és Turizmus Intézet egyetemi tanára.

Háromból két témakörben is a miskolci ÁJK hallgatója győzött

2020. május 6.

Szikszai Marcell, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója „Orwell már Kínában is? A társadalmi kreditrendszerek” című pályamunkájával, Dr. Ritó Evelin, az ÁJK doktorandusza pedig “Az okos város, mint a digitalizáció nagy vívmánya” c. tanulmányával szerzett I. helyezést a Digitális Jólét Program Moór Gyula jogi-tudományos pályázatán. Előbbi hallgató az "Adatvagyon", utóbbi pedig a "Digitalizáció" témakörben diadalmaskodott.

A Miskolci Egyetem koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos összes közleménye

2020. május 4.

Az alábbiakban fordított kronológiai sorrendben egy helyen olvasható a Miskolci Egyetem vezetésének összes, a kialakult koronavírus-helyzet kapcsán közzétett közleménye.

Nyelvvizsga kötelezettség alóli mentesítés

2020. április 21.

A Miskolci Egyetem tájékoztatása a nyelvvizsga-követelmény alóli mentesülés esetén történő oklevél kiállítás menetéről és az oklevél átvételével összefüggő egyes intézkedésekről...

Berényi Barbara, a MEgazin újságírója kapta idén a Furmann Dávid díjat

2020. április 14.

Berényi Barbara, a MEgazin újságírója kapta idén a Furmann Dávid díjat az egyetemi lapban kifejtett munkásságáért.

Közéleti Akadémia

2020. március 30.

Aquinói Szent Tamás Közéleti Akadémia indul 10 hónapos képzésben ahol cél a keresztény hit és elkötelezettség erősítése illetve a magyar önbecsülés és hazaszeretet növelése.

Versenyképesebb működési forma a Miskolci Egyetemen

2020. március 23.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken Miskolcra látogatott, hogy egyeztessen a Miskolci Egyetem vezetőivel az intézmény jövőjéről.

Veres Pál polgármester volt az eMElő Kör következő vendége

2020. március 12.

Veres Pál polgármester volt a meghívott vendég az eMElő Kör legutóbbi rendezvényén. A polgármester nagy létszámú közönség előtt beszél múltról, jelenről, jövőről, és beszámolt a városvezetői elképzeléseiről is.

Tehetséges hallgatók és konzulenseik kaptak elismerést

2020. március 10.

A Tudományos Diákkör (TDK) igazi hungaricum, olyan tudományos mozgalom, amelyben önfejlesztéssel, társaikkal folytatott közös gondolkodással és egy szoros tanár-diák együttműködéssel nevelődnek a jövő talán legsikeresebb szakemberei, tudósai. Az ő munkájukat ismerték el 2020. március 9-én.

Tizenharmadik alkalommal tartottak Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát

2020. március 10.

Idén már tizenharmadik alkalommal rendezte meg az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát 2020. március 6-7-én a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztálya.