Áttekintés

A szakterület felöleli a polimer rendszerek tervezésétől kezdődően a kompaundálás és feldolgozási technológiákat, adalékrendszereket, illetve szerkezet tulajdonság összefüggések tervezését és vizsgálatát. Rendelkezésre állunk szimulációs, valamint konzultációs és szaktanácsadás területeken, továbbá anyagvizsgálat, validálás és reklamációkezelés támogatásában.

Kompetenciák

  • Polimerek, polimer rendszerek ismerete tervezése vizsgálata, tönkremenetel és hibaokok felderítése
  • Fröccsöntési folyamatok modellezése
  • Polimerek mechanikai és termomechanikai vizsgálata szerkezet
  • Bevonatok, festékek, festett, illetve bevonatolt polimer termékek vizsgálatai, minősítése
  • Ragasztások, ragasztóanyagok
  • Természetes polimerek (fa, papíripar) és biodegradábilis polimerek
  • Polimerek feldolgozása, feldolgozógépek
pdf
pdf

Szolgáltatások

  • Termelésben fellépő problémák kiküszöbölése, megoldása
  • Polimerek, műanyagok vizsgálata, hibaokok feltárása
  • Anyagok, receptúrák tervezése és értékelése, reklamációk kezelésében segítségnyújtás
  • Fröccsöntési folyamatok szimulációja
  • Polimer feldolgozási folyamatok értékelése tanácsadás
  • Polimertechnológiához kapcsolódó oktatások

Eszközök

  • INSTRON 5566 univerzális anyagvizsgáló berendezés
  • Charpy ütőmű (IGV)
  • SHORE A, D, 0, 00 keménységmérő berendezés
  • DSC (Setaram 131 EVO) (Differencial Scanning Calorymetry)
  • FTIR (Bruker Tensor27) (Fourier Transform Infrared Spectroscope)
  • Lézeres habvizsgáló berendezés
  • DMA (Metravib 1db DMA25) (Differential Mechanical Analyzer)

Referenciák

  • AD Plastik Kft.
  • Sanko Gosei UK Ltd. Hungarian Branch Office
  • SEWS Autókábel Magyarország Kft.
  • Robert Bosch Kft.
  • FrieslandCampina Magyarország Kft.
  • SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt.
  • Joyson Safety Systems Kft.
  • Johnson Electric Hungary Kft.
  • Continental Automotive Hungary Kft.

Vállalati kapcsolatfelvétel

István Zsolt
osztályvezető

K+F+I menedzsment Osztály

C/2
épület, 2. sz. bejárat
Vállalati kapcsolatfelvétel
Elérhetőségünk

Tudományos hírek

Összes hír
Összes hír