_DSC4921
Lakhatás

Bolyai Kollégium

A Miskolci Egyetem Bolyai Kollégium legfontosabb feladata, hogy a rendelkezésre álló férőhelyek keretein belül lakhatást nyújtson a hallgatók számára.

Férőhelyek, épületek

A Bolyai Kollégium épületei az Egyetemvárosban, az egyetemi campus területén, a tanulmányi épületektől gyalogosan néhány percnyire találhatóak. Az Egyetem épületeinek eléréséhez közlekedési eszközök igénybevételére nincs szükség.

Uni-Hotel Diákotthon

A legnagyobb épület, az egyetemi polgárok nullásnak is nevezik. Az épületben többnyire 2+2 ágyas apartmanok találhatóak önálló vizesblokkal és lakóegységenként mini konyhával. Lehetőség van önálló kétágyas szobákban való elhelyezésre és néhány háromágyas szoba is van az épületben, csakúgy, mint mozgáskorlátozott szoba.

E/1 épület

2022-ben teljes felújításon esett át. A földszinten kétágyas vendégszobák kerültek kialakításra, az emeleteken megmaradtak a 2+2 ágyas apartmanok, saját vizesblokkal, konyha résszel.

A 2023/2024-es tanévben elsősorban ebben az épületben van lehetőség vendégként szálláslehetőséget igénybe venni.

E/2-es épület

Hagyományos kialakítású, folyosói közös vizesblokkal és a folyosókon egy közös konyhával. Az épületben 2 és 4 ágyas szobák vannak.

E/3-as épület

Hagyományos kialakítású, folyosói közös vizesblokkal és a folyosókon egy közös konyhával. Az épületben 2 és 4 ágyas szobák vannak.

E/4-as épület

Hagyományos kialakítású, folyosói közös vizesblokkal és a folyosókon egy közös konyhával. Az épületben 2 és 4 ágyas szobák vannak.

E/5-ös épület

A 2023/2024-es tanévben felújítás és átépítés miatt zárva. A tervek szerint 2024 szeptemberében vehetik birtokba ismét a hallgatók.

E/6-os épület

A 2023/2024-es tanévben felújítás és átépítés miatt zárva. A tervek szerint 2024 szeptemberében vehetik birtokba a hallgatók ismét.

Gondnokság

Az épületekért felelős gondnokok elérhetőségei

Bővebben

Kollégiumi felvétel

Az Egyetem hallgatói minden tanévben, jellemzően a tavaszi szemeszter vége felé, április végétől május közepéig tartó időszakban pályázhatnak az elektronikus pályázati rendszerben a következő tanév időtartamára (szeptembertől-júniusig) kollégiumi elhelyezésre. A pontos időpontokat, határidőket a kollégiumi felvételi ütemterv tartalmazza, amely megtalálható, elolvasható a Bolyai Kollégium honlapján a Hírek rovatban.

Az elsőévesek a ponthatár kihirdetése után, jellemzően augusztus első két hetében pályázhatnak az elektronikus pályázati rendszerben a következő tanév időtartamára (szeptembertől-júniusig) kollégiumi elhelyezésre. A pontos időpontokat, határidőket a kollégiumi felvételi ütemterv tartalmazza, amely megtalálható, elolvasható a Bolyai Kollégium honlapján a Hírek rovatban.

A kollégiumi felvételi eljárást a kari Hallgatói Önkormányzatok Kollégiumi Bizottságai végzik. A kari elnökökből és a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának kollégiumi ügyekért felelős alelnökéből áll – többek között – a Bolyai Kollégium Kollégiumi Bizottsága. A felvételi eljárás részleteiről az elektronikus pályázati rendszerben tálhatóak meg a felvételi időszakra vonatkozó pontos információk

Az évközben megüresedő férőhelyekre évközi pályázatot lehet benyújtani, ennek határideje nincs, a helyek feltöltése folyamatos.

Elektronikus pályázati rendszer
Bővebben
Kollégiumi Bizottság

A kari elnökök és a KB elnökének elérhetőségei

Bővebben

Hallgatói ügyintézés, ügyfélfogadás

Személyes ügyintézésre a Bolyai Kollégium Igazgatóságán, az Uni-Hotel Diákotthon titkárságán és az épületek gondnokainak irodájában van lehetőség munkanapokon, az alábbi ügyfélfogadási rend szerint:

Hétfő

9:00 – 11:00

13:00 – 14:00

Kedd

nincs ügyfélfogadás

Szerda

9:00 – 11:00

13:00 – 14:00

Csütörtök

9:00 – 11:00

13:00 – 14:00

Péntek

9:00 – 12:00

Ügyintézés

Szállásügyintézés, szállásfoglalás

A Bolyai Kollégium épületeiben a 2023/2024-es tanévben – az E/5 és E/6 épületek felújítása miatt – korlátozottan állnak rendelkezésre vendégférőhelyek.

A foglalás véglegesítése kollégánk által küldött elektronikus levél útján történik, a rendszer automatikus visszaigazolása csak az igénybejelentés regisztrálásának tényére vonatkozik.

Szállásigény

A szállás véglegesítése kollégánk által küldött válaszlevél útján történik.

Bolyai Kollégium Online szállásigénylés
Uni-Hotel Diákotthon szobafoglalás
Szállásigénylés

Campus hírek

Összes hír
Összes hír