Purhabból épített kishajók vetélkedtek az Anyagtudományi Versenyen

2018. április 18.

Az idén immár 8. alkalommal megrendezett Anyagtudományi Versenyen kiderült, hogy a purhabbal nem csak a házunkat szigetelhetjük, de hajóépítésre is kiváló. 

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara által középiskolások számára meghirdetett verseny idén a poliuretánok köré épült: előzetes feladatként a csapatoknak egy dolgozatot kellett írniuk a purhab előállításáról, szerkezetéről, felhasználhatóságáról, majd egy kishajót kellett készíteniük purhabból és fából.

A 2018. április 13-ai döntőre Miskolc mellett Debrecenből, Gyöngyösről és Veszprémből is érkeznek csapatok. A bejutott csapatoknak több versenyszámban is meg kellett mérettetni magukat: nemcsak reklámfilmet kellett készíteniük, amelyben a zsűrit és a többi csapatot kellett meggyőzniük arról, hogy az ő hajójuk a legjobb, de egy rövid szakmai előadást is kellett tartaniuk a hajó tulajdonságairól. A végső megmérettetés a kishajók terhelési versenye volt, ahol az volt a cél, hogy a megépített hajó minél tovább maradjon a vízen.

A verseny végeredménye:

I. helyezett: Felfedezők - Vak Bottyán János Katolikus Műszaki- és Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium (Gyöngyös)

II. helyezett: Poli-úr e tán? – Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma (Veszprém)

III. helyezett: Ha-jót-ÉPÍTECH – Debreceni Szakképzési Centrum Povolny Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola (Debrecen)

Az idei verseny támogatói az ADMATIS Kft., a BorsodChem Zrt. és a KCH KISCHEMICALS Kft. voltak.

A versenyen készült fotók: