Járműmérnöki Pályaorientációs Napot tartottak egyetemünkön

2018. május 24.

Mintegy kétszáz középiskolás diák vett részt az egyetemünkön tartott Járműmérnöki Pályaorientációs Napon, amelyet a II. Nemzetközi Járműmérnöki és Autóipari Konferenciához kapcsolódóan rendeztek.

A diákokat prof. dr. Torma András rektor köszöntötte, majd Bihall Tamás, a BOKIK elnöke hívta fel a fiatalok figyelmét a műszaki képzés fontosságára.  Ezt követően egy rövid előadás keretében az egyetemmel ismerkedtek meg a jelenlévők, majd Dr. Siménfalvi Zoltán dékán mutatta be a GÉIK-et és a kar képzéseit. A bemutatkozás után labortúrákra indultak a diákok, amely során közelebbről is megismerkedhettek a Gépészmérnöki és Informatikai Karon folyó képzés kutatási hátterével. 

A műszaki tudományokhoz kötődő hallgatók a legjobbkor érkeztek a kampuszra, mivel ezekben a napokban nem csak a laborokat tekinthették meg, de megcsodálhatták a járműmérnöki konferencia alkalmából az egyetem több pontján is kiállított oldtimer autókat és motorkerékpárokat (köztük egy eredeti T-modellt), valamint a vezető gépkocsigyártók legújabb modelljeit is.

A II. Nemzetközi Járműmérnöki és Autóipari Konferencia szakmai beszámolója ITT olvasható.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ (Lengyel Attila) készítette.