Hírek

Online képzési központot hoz létre a Miskolci Egyetem (VIDEÓ)

2015. július 9.

2015. július 9-én sajtótájékoztatón mutatták be a Miskolci Egyetemen a MeMOOC angol és magyar nyelvű on-line képzési központot, amelyet az egyetem az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködésben a TÁMOP-4.1.2.F-15/1/KONV-2015-0001 számú projekt keretében hoz létre. A projekt stratégiai célja az infokommunikációs technológiai (IKT) szektor és a kiemelt húzóágazatok IKT-szakember utánpótlás képzésének minőségi és mennyiségi fejlesztése.

Elérhetőek a 2015. júniusi diplomaosztókon készült fényképek és videók

2015. július 8.

A 2015. június 25-ei délelőtti (ÁJK, EK) és délutáni (MFK, GTK), valamint a 2015. június 26-ai délelőtti (MAK, BTK) és délutáni (GÉIK, BBZI) diplomaátadó ünnepségeken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el:

Diáktudomány-könyvbemutató

2015. július 1.

Diáktudomány címmel könyvet adott ki a Miskolci Egyetem, amelyet a különböző karokon tanuló hallgatói legsikeresebb tudományos dolgozataiból állítottak össze. A 2015. június 30-án bemutatott, az idei évben már nyolcadik alkalommal megjelentetett kötet egy sorozat része, melyet 2010-ben hívott életre Tudományos Diákköri Tanács, azzal a céllal, hogy lehetőséget adjon a fiatal kutatóknak kutatási eredményeik publikálásához. A könyvbemutatón túl ezen a rendezvényen köszöntötték az Országos Tudományos Diákkör legmagasabb kitüntetését megkapó oktatót, prof. dr. Kékesi Tamást, és a két Pro Scientia díjas hallgatót, Harangi Zoltánt (MAK) és Gajda Mihályt (MFK) is.

Inter-team – újabb európai uniós projekt indult a Miskolci Egyetemen

2015. június 20.

A Miskolci Egyetem nemzetközi kutatás-fejlesztési potenciáljának növelését célozza az egyetem újabb európai uniós projektje, melynek keretében a Miskolci Egyetem hét karának részvételével öt interdiszciplináris Kutatói Team és egy H2020 operatív munkacsoport jön létre. A teamek közös feladata a nemzetközi szakmai kapcsolatrendszer bővítése, kutatói hálózat építése, nemzetközi pályázatok előkészítése. A projekt során a nemzetközi kutatás-fejlesztési programok szereplőivel való intézményes együttműködés fejlesztése a legfontosabb cél.

Átadták a felújított épületeket a Miskolci Egyetemen (Videó)

2015. június 18.

2015. június 16-án lezárult „A Miskolci Egyetem hazai és nemzetközi versenyképességének komplex megújítása” című TIOP-projekt, amelynek keretében nem csak az egyetem főépületét és további tíz épületet újítottak fel, de az utóbbi idők legnagyobb eszközbeszerzését is elvégezték, korszerűsítve ezáltal a laboratóriumokat, számítógépes oktatótermeket.

Újabb vezető oktatónk kapott magas rangú kitüntetést

2015. június 18.

A legrangosabb egészségügyi szakmai kitüntetést, Batthyány-Strattmann László díjat vehetett át Dr. Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja 2015. június 13-án a Magyar Védőnői Szolgálat megalakulásának 100 éves jubileumának tiszteletére rendezett ünnepségen az Országház felsőházi termében Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

Nemzeti Tanúsító Védjegyet kapott az UNI-HOTEL Diákotthon

2015. június 17.

2015. június 10-én Nemzeti Tanúsító Védjegyet kapott az UNI-HOTEL Diákotthon. A védjegytáblát és az oklevelet Káelné Kovács Rita, a Diákotthon igazgatója Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkártól (NGM) és Erdőháti Ágnestől, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége elnökétől vette át.

Útjára indult az „Úton a tudomány felé” projekt

2015. június 12.

2015. június 12-én még magasabb szintre emelte a Miskolci Egyetem az itt folyó tehetséggondozást, mivel ezen a napon indult el az „ÚTON a tudomány felé – tehetséggondozás az iskolapadtól a kutatói hivatásig” TÁMOP-4.2.2.B-15/1/KONV-2015-0003 c. projekt.

Négy oktatónk is díjat kapott a pedagógusnap alkalmából

2015. június 9.

A Miskolci Egyetem négy oktatója is rangos díjat vehetett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől június 4-én, a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen.

Államtitkári előadás a külföldi működőtőkéről

2015. június 3.

2015. június 2-án Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára tartott előadást „A külföldi működőtőke vonzás rendszere Magyarországon” címmel Dr. Jármai Károly stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes meghívására a Miskolci Egyetem XX. sz. előadóteremben.